Week van de mondhygiënist 🪥🦷

Kindcentrum De Ontdekkers plaatste dit bericht op 27-03-2024

Afgelopen week was het ´De week van de mondhygiënist’. Tijdens deze week wordt stilgestaan bij de mondgezondheid van kinderen.  

Gelukkig gaat het met veel kindergebitten goed, maar helaas ook met heel veel niet. Meer dan 50% van de vijfjarigen heeft meer dan twee gaatjes in zijn of haar mond. Dit is veel te veel en heel zonde, vooral omdat het eenvoudig te voorkomen is.

Eslie Hopman is mondhygiëniste en heeft een mondzorgpraktijk in het Stationcentrum. ‘Mijn expertise als mondhygiënist ligt uiteraard bij preventie. Hier zijn we niet alleen in de praktijk mee bezig, maar ook op basisscholen en consultatiebureaus. Zo adviseren wij ouders om hun kinderen, tot zij tien jaar oud zijn, na te poetsen. Dit is belangrijk omdat de motoriek nog onvoldoende ontwikkeld is.  
Ook het aanhouden van zeven eet- en drinkmomenten op een dag is belangrijk. Dat betekent dus 3 hoofdmaaltijden en maximaal vier tussendoortjes. 

Dan nog de belangrijkste boodschap die ik mee wil geven aan alle ouders: kinderen tot 17 jaar mogen GRATIS naar de mondhygiënist. Dat is nog eens goed geregeld in ons land. Wij leren kinderen spelenderwijs over tandenpoetsen, tandplak, voeding en andere aspecten van mondgezondheid die in deze fase van hun leven van cruciaal belang zijn. 

Een toekomst waarin het glimlachen van onze kinderen gezond, onbezorgd en stralend is, laten we daar voor gaan’.

 

 

shutterstock_1240883260 shutterstock_1240883260