De week van groep 5-6

Kindcentrum De Ontdekkers plaatste dit bericht op 21-11-2023

Fijn om te zien dat iedereen maandag op school was en niet bij de gym. Aanstaande maandag worden de kinderen weer om 8:30 op school verwacht. Juf Eileen zal buiten met de kinderen gaan gymmen ergens op de dag. 

 

Maandag kwamen er twee pieten bij ons langs op school. Zij kwamen ons vertellen dat we onze schoen mochten zetten. We hebben snel een schoen uitgeprint en deze in elkaar gezet. We hebben die middag veel liedjes gezongen en de volgende dag zat er iets in de schoenen. De kinderen hebben een jojo gekregen.

Eind vorige week kwam er ook nog een ander cadeautje. De eerste dozen met nieuwe boeken voor in de bibliotheek zijn binnengekomen. De kinderen kregen allemaal een nieuw boek op hun tafel waar ze in zijn gaan lezen. 

Samen met Juf Susan hebben we weer muziek gedaan. Deze keer in het thema van Sinterklaas. We hebben de liedjes gespeeld op verschillende instrumenten. Voor muziek zijn we ook nog druk bezig geweest in de klas. We zijn een lied met de hele school aan het oefenen om te doen voor Sinterklaas. Groep 5-6 is erg enthousiast in het zingen en het dansen. Daarnaast zijn we ook een les gaan doen over het feest van Sinterklaas. Hier hebben de kinderen een werkblad bij gemaakt. Het lied was op rijm en er zat een rap in. De kinderen hebben het lied verdeeld in de verschillende onderdelen, rijmwoorden opgeschreven en geluisterd waar het accent op lag. Dit lied zullen we nog vaker gaan oefenen. 

Vorige week hebben we onderzoek gedaan in groepjes naar een geloof. Dat hebben we deze week afgerond. Van de verschillende geloven weten we nu de geschiedenis, het boek, het symbool, de kleding, het eten en drinken en de verschillende feesten en rituelen. Vervolgens zijn we met de hele klas een kwartet gaan maken. Elk groepje heeft een kwartet gemaakt. 

Als test zijn we op de laptop verschillende quizzen gaan spelen over de geloven om te kijken wat we nu weten.

 

De kinderen krijgen bij het lootje een envelop met 5 euro. Voor die 5 euro kopen de kinderen een cadeau. De kinderen maken voor het lootje een surprise. Het kind heeft een aantal vragen beantwoord die gebruikt kunnen worden voor ideeën bij het cadeau, de surprise en de rijm. Het is de bedoeling dat er een surprise wordt gemaakt en dat daar op of in de cadeautjes ingepakt worden verwerkt. Niet dat de hele surprise gesloopt moet worden om een cadeautje te krijgen. Naast de surprise en het cadeautje of meerdere kleine cadeautjes wordt er ook een rijm gemaakt. Graag de rijm in een envelop stoppen en op de envelop de naam schrijven voor wiet het is. Het allerliefst de envelop op de surprise plakken met de naam naar de binnenkant toe. 

Aanstaande woensdag nemen de kinderen hun surprise mee naar school om tentoon te stellen. Vrijdag 1 december gaan we Sinterklaas vieren.

IMG_1695 IMG_1695
IMG_1694 IMG_1694
IMG_1693 IMG_1693
IMG_1735 IMG_1735
IMG_1736 IMG_1736
IMG_1750 IMG_1750
IMG_1757 IMG_1757
IMG_1758 IMG_1758
IMG_1759 IMG_1759
IMG_1760 IMG_1760