Groep 1-2

Kindcentrum De Ontdekkers plaatste dit bericht op 02-11-2023

Wat een gezellig gekwebbel dinsdagochtend. Op herfstmuziek gingen we rondwandelen door de klas. Als de muziek stopte gingen de kinderen met de dichtstbijzijnde persoon aan elkaar vertellen wat ze in de vakantie gedaan hadden. Mooi om te zien hoe de kinderen steeds meer tot gesprek met elkaar komen met zo’n interactieve werkvorm.
We hadden ook iets spannends in de klas: voeldozen. Zonder te kijken, raden wat er te voelen is. Bijna iedereen durfde, super toch! En woensdag gingen we om de beurt wat eruit pakken en bekijken: allemaal spullen uit het bos. Jolie en Thijmen hebben ze gesorteerd en een mooi plekje gegeven in de themahoek. We hebben wat vergrootglazen gepakt en er werd al een kleine bewoner tussen de boomschors gevonden. We leerden een versje over 9 kaboutertjes en maakten buiten vliegertjes van zakjes aan een stukje touw. Wat een plezier kan je van wind hebben! 

Voor het uitstapje naar het bezoekerscentrum in Schoorl volgende week woensdag hebben we genoeg rijders, bedankt! En ook de oproep voor herfstblaadjes was goed aangekomen, super, we hadden een bak vol en konden daar een leuke muziekles mee doen. We hebben een liedje geleerd over dansende blaadjes, en zelf als een boom bewogen op de wind en muziek.
De klas wordt in herfstsfeer omgetoverd. We maken herfstbladeren (hoe? De kinderen kunnen vast vertellen hoe ze aan die vieze handen komen ;-)) en vouwen paddenstoelen en eikels voor op het raam. En met de lampionnen workshop vrijdag en wat lichtjes, maken we het helemaal gezellig in de klas.

IMG_0520 IMG_0520
IMG_0529 IMG_0529
IMG_0532 IMG_0532
IMG_0533 IMG_0533
IMG_0541 IMG_0541
IMG_0537 IMG_0537
IMG_0536 IMG_0536