De week van groep 5-6

Kindcentrum De Ontdekkers plaatste dit bericht op 02-11-2023

De huizen waren af en hebben we voor de vakantie geplaatst op de plattegrond. Elk kind kon bepalen op welke bouwgrond het huis werd gezet. 

Vervolgens kwam er een goed aanbod voor de kinderen. De kinderen hadden namelijk een goede baan en best wel wat geld op hun rekening. Ze waren in staat om in een groter huis te gaan wonen. Dat kon alleen als ze hun huidige huis gingen verkopen. 

Samen hebben we een website bekeken waar huizen op werden verkocht. We hebben samen een lijstje op gesteld met belangrijke informatie om te vertellen bij het verkopen van een huis. De kinderen zijn dit vervolgens gaan uitwerken voor hun eigen huis. 

De kinderen hebben hier een eerste versie van gemaakt. Hier is feedback op gegeven door andere kinderen. Uiteindelijk is er een netversie van geschreven. De feedback, beide versies, de bouwtekening en de verschillende aanzichten van het huis zijn in de portfolio’s gestopt. 

Deze week staat in het afronden van het vorige thema. We leren zelf reflecteren op het thema aan de hand van vragen. Daarnaast binden we onze map in. 

Met muziek zijn we bezig ons voor te bereiden op Sint Maarten. Het is voor groep 6 belangrijk dat zij altijd de mondharmonica en het boekje in hun tas hebben. Groep 6 is met juf Susan de liedjes gaan oefenen op de mondharmonica. Groep 5 is met juf Ilse de liedjes gaan oefenen door te zingen en te spelen op de xylofoon en de metallofoon. 

Voor rekenen zijn we druk bezig met kommagetallen. Het leren raden van kommagetallen, het plaatsen van kommagetallen en er mee rekenen. 

Het huisje dat de kinderen voor de vakantie mee naar huis hebben gekregen zou juf Sarah graag nog even terug op school zien. Een deel heeft het huis alweer mee terug genomen, maar het zou fijn zijn als we er nog wat meer terug kunnen krijgen. 

Vrijdag 10 november gaan we in de middag met de school liedjes zingen met de lampionnen. Het zou daarvoor leuk zijn als de kinderen volgende week hun lampionnenstokje met naam daarop meenemen. 

IMG_1390 IMG_1390
IMG_1391 IMG_1391
IMG_1392 IMG_1392
IMG_1421 IMG_1421
IMG_1422 IMG_1422
IMG_1532 IMG_1532
IMG_1535 IMG_1535
IMG_1527 IMG_1527