Groep 1-2

Kindcentrum De Ontdekkers plaatste dit bericht op 11-10-2023

Maandag gingen we in tweetallen praten over het weekend. Op deze manier is iedereen lekker actief bezig en krijgt iedereen veel spreekruimte. We oefenen hiermee veel gespreksvaardigheden, zoals de ander aankijken, luisteren, vragen stellen, terug vertellen wat een ander verteld heeft… prachtig om iedereen lekker bezig te zien. En voor sommigen nog wat spannend en onwennig. En dat komt vanzelf goed als we dit vaker doen! 
Steeds meer kinderen gaan als architect aan het werk in de schrijfhoek en ontwerpen daar een huis. En de eerste kinderen zijn begonnen om dit huis ook echt te maken, en dat mag op verschillende manieren: bouwen van blokken, kapla, lego, knutselen van een schoenendoos, of misschien hebben de kinderen zelf wel een goed idee! De eigen wensen en ideeën staan daarbij voorop! In onze themahoek ‘de bouwplaats’ heeft de uitvoerder inmiddels een belangrijke taak: met een controlelijst controleren of het gebouwde huis voldoet aan onze opgestelde eisen. Neem vooral na schooltijd even een kijkje, ook in het kantoortje van de uitvoerder. En in de bouwhoek worden de mooiste bouwwerken gemaakt, wat een knapperds! 

Met een ‘schrijfdans’ op z’n tijd oefenen we de fijne motoriek en schrijfpatronen. Een belangrijke voorbereiding op het ‘echte’ leren schrijven. Deze week tekende groep 1 een huis en groep 2 rijtjeshuizen (en zo leerden we ook nog over oneven en even huisnummers). Rechte lijnen, ronde vormen, puntige daken, er kwam van alles voorbij! 

Dinsdag kwam juf Jolanda bij ons op bezoek, wat gezellig en fijn om haar even te zien! Vol trots hebben de kinderen verteld en laten zien wat ze allemaal aan het doen en leren zijn in de klas.
De muziekles stond in het teken van geluiden in huis: wat hoor je in huis, en welke geluiden kunnen we zelf maken met instrumenten. Er hoorde ook een leuk liedje bij, wie kan het nog zingen?

Fijn dat we al zoveel toestemmingsformulieren voor de bibliotheek op school terug hebben gekregen! Graag nog even meegeven mocht dit nog niet gelukt zijn! 

Jullie hebben een apart berichtje ontvangen voor de thema-afsluiting. We hopen op jullie hulp en komst! 

IMG_0230 IMG_0230
IMG_0240 IMG_0240
IMG_0249 IMG_0249
IMG_0254 IMG_0254
IMG_0255 IMG_0255
IMG_0256 IMG_0256
IMG_0260 IMG_0260
IMG_0229 IMG_0229
IMG_0264 IMG_0264