De week van groep 5-6

Kindcentrum De Ontdekkers plaatste dit bericht op 28-09-2023

De laptop zijn eindelijk binnen! Dat betekent dat we vanaf nu alles op onze eigen laptop kunnen gaan doen en we de programma’s kunnen gebruiken die we graag willen. Pas wanneer de tweede oplader binnen is, de bruikleenovereenkomst (die nog volgt) ondertekent is en er een laptophoes is, mogen de kinderen hun laptop in de weekenden mee naar huis. 

Met juf Sarah hebben we een tegel gemaakt van de groep waar we in zitten. Deze krijgen een plekje op het schoolplein.

Na het geven van de presentaties vorige week zijn we een tekst gaan lezen over hoe een huis wordt gebouwd. We hebben hier geleerd welke beroepen erbij komen kijken en wat elk beroep precies doet. Uit de tekst hebben we de belangrijkste onderdelen samen gekleurd. Vervolgens kreeg elk groepje een bouwtekening van een huis. Er was verteld dat de tekening van iemand uit de klas was. Er waren een paar kinderen bij die hun eigen huis herkende of iets zagen van iemand anders huis. Uiteindelijk was de uitkomst dat elke tekening van Tom zijn huis was. Samen hebben we de tekeningen bestudeerd om te kijken wat er allemaal op een bouwtekening te zien is. 

Met rekenen zijn we deze weken bezig met breuken. Met de hele bovenbouw hebben we een breukentafel gemaakt met voorwerpen waar breuken op te zien zijn. Ook zijn we met cirkels aan de slag gegaan en hebben we breuken bij ons in de ruimte gezocht. 

De zwerver van Max is zichzelf gelukkig steeds meer aan het verbeteren. Max heeft ervoor gezorgd dat hij in bad is geweest en schone kleren heeft gekregen. Daarnaast weet Max al veel meer van de zwerver. Stiekem weten we ook al zijn naam en gaan we steeds voorspellen hoe het verhaal verder zal aflopen.

De kruisjes beginnen ook steeds meer een gewoonte te worden. Door de laptops kan groep 5 ook mee gaan doen met wat de kruisjes horen te zijn. Groep 6 krijgt vrijdag hun eerste topografie mee naar huis om te oefenen. Vrijdag 6 oktober zal het geleerde getest gaan worden.

We hebben afscheid genomen van juf Indy. Zij is met deze kinderen in groep 3-4 begonnen. Samen hebben we op het schoolplein met de andere groepen afscheid genomen en onze zelfgemaakte bloemen aan haar gegeven.

 

Aanstaande maandag is juf Eileen er niet, maar staat juf Floortje voor de groep.

Aanstaande maandag en de week erna (2 oktober en 9 oktober) is juf Sarah er niet. Dat betekent dat de kinderen deze twee maandagen om 8:30 op school worden verwacht! We zullen dan buiten gaan gymmen. 

IMG_1090 IMG_1090
IMG_1089 IMG_1089
IMG_1048 IMG_1048
IMG_1047 IMG_1047
IMG_1046 IMG_1046
IMG_1045 IMG_1045