De week van groep 5-6

Kindcentrum De Ontdekkers plaatste dit bericht op 14-09-2023

We beginnen steeds meer in het ritme van groep 5-6 te komen.

Voor rekenen zijn we deze week bezig met meten 2D. Dat doen we samen met de hele bovenbouw. We leren hoe we de omtrek en de oppervlakte moeten berekenen. Daarnaast zijn we veel met blokjes plattegronden en aanzichten aan het maken. Daar kunnen we veel berekeningen mee doen met de juiste maten.

Dit past ook goed bij ons thema. We zijn namelijk volop in het thema bij mij thuis. We hebben een mooie onderzoeksmuur gemaakt met vragen die de kinderen hebben over het thema. We hebben een tekening gemaakt over hoe het huis eruit ziet en met wie we in het huis wonen. Ook hebben we een tekening van onze slaapkamer gemaakt en deze op schaal geprobeerd te tekenen. 

Mochten jullie nou thuis nog een bouwtekening hebben van bijvoorbeeld het eigen huis, zouden wij deze graag gemaild krijgen. Daarnaast is er ook altijd iemand welkom om in de klas te vertellen. 

Voor kanjertraining hebben we in het begin een hoop samen gedaan en elkaar beter leren kennen. Nu zijn we in de klas begonnen over een verhaal van Max en de zwerver.

De kruisjes zijn echt begonnen. Wel nog even anders dat normaal, want de laptops zijn er nog niet. Groep 6 is gestart met de topografie van Overijssel. Daarnaast wordt er geoefend in het schrijfschrift, Engels gemaakt en wat 

Deze week waren er veel feestjes in de klas. Fieke en Yara zijn deze week jarig en de twee juffen ook nog op dezelfde dag. 

Aanstaande maandag worden de kinderen op de fiets tussen 8:20 en 8:30 bij de gymzaal verwacht. 

IMG_0863 IMG_0863
IMG_0822 IMG_0822
IMG_0817 IMG_0817
IMG_0816 IMG_0816
IMG_0815 IMG_0815