De week van groep 5-6

Kindcentrum De Ontdekkers plaatste dit bericht op 06-09-2023

De eerste week in groep 5-6 zit erop. Wat hebben we een heerlijke en gezellige week gehad. Deze week hebben we vooral veel aandacht besteed aan de afspraken en het werken in de bovenbouw. Daarnaast zijn we ook elkaar nog beter aan het leren kennen en samen weer een groep aan het worden. De stap naar groep 5 is soms toch nog best wel groot en spannend. 

Helaas zijn de laptops van groep 5 nog niet binnen gekomen, maar we weten ons goed te vermaken zonder. 

Voor spelling hebben we dit jaar een nieuw werkboek. Vol concentratie zijn we daarin aan het werk. Veel categorieën zitten er nog goed in. 

We hebben een vakantieverhaal geschreven en daarbij een tekening gemaakt. Eerst hadden we ook nog met de hele klas een vakantiebingo gedaan. Alle verhalen en tekeningen stoppen we samen in een map, zodat we die later nog terug kunnen lezen en bekijken. 

De boekenlegger is gemaakt en we zijn ook bezig met het maken van een verjaardagskalender. 

Deze week hebben we ook al muziek gekregen van juf Susan. We zijn begonnen met het ontdekkerslied. We hebben het lied gezongen en begeleid. 

Verder zijn we volop in de Kanjertraining aan het werk. De kinderen hebben een boekje met allemaal verschillende opdrachten. Daarnaast zijn we ook tussendoor veel opdrachten aan het doen om te bewegen en te werken aan het vertrouwen en groepsgevoel. 

Ook deze maandag nog geen gym in de speelzaal, maar om 8:30 op school. Het zou fijn zijn als de kinderen wel met goede schoenen naar school komen en eventueel ingesmeerd. Ook komt op maandag de GGD langs voor een paar kinderen. 

Volgende week starten de startgesprekken. De kinderen hebben daarvoor een blad ingevuld. Deze gaan we samen met het kind tijdens het gesprek bespreken. 

IMG_0781 IMG_0781
IMG_0782 IMG_0782
IMG_0784 IMG_0784
IMG_0786 IMG_0786
IMG_0787 IMG_0787
IMG_0788 IMG_0788
IMG_0789 IMG_0789