Ontruimingsoefening

Elk jaar oefenen we met alle gebruikers van het gebouw het ontruimen, zodat iedereen bij een calamiteit goed weet wat er moet gebeuren. Op dinsdag 7 maart hielden we een ontruimingsoefening na schooltijd, zodat we ook met de BSO konden oefenen.

De kinderen deden het erg goed en liepen rustig met de volwassenen mee naar buiten, waar iedereen werd geteld. De peuters gebruiken hiervoor een evacuatiekoord, dat elk kind vasthoudt. Dit gebruiken we dagelijks, dus de peuters zijn gewend hieraan te lopen.

Bij de babygroep is het natuurlijk een hele onderneming om te ontruimen. We hebben een speciaal evacuatieschort en evacuatiebed, zodat we alle kinderen veilig mee naar buiten kunnen nemen in geval van nood. Daarnaast zorgen we dat alle extra handen in het gebouw waar nodig helpen bij de babygroep. 

Gelukkig was het een oefening en konden we het tijdstip van ontruimen aanpassen bij het slaapritme van de baby’s. We hopen natuurlijk dat we nooit echt hoeven te ontruimen, maar zijn er met deze oefening in elk geval op voorbereid!

23-3-9 ontruimingsoefening goed 23-3-9 ontruimingsoefening goed