Teachers 4 Teachers - Sponsorloop reis Kenia

Kindcentrum De Ontdekkers plaatste dit bericht op 31-01-2023

Op woensdag 22 februari start er voor mij, Floortje, leerkracht groep 3-4, een 12-daags avontuur. Samen met nog vier collega’s van Blosse en 36 collega’s uit onderwijsland (PO en VO), vertrek ik voor een studiereis naar Kenia!

De Blosse Expeditie
Deze reis komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het past namelijk perfect in de Blosse Expeditie. Binnen Blosse zijn we op zoek naar een nieuwe manier van kindontwikkeling, in een maatschappij die ons inziens ‘ge-herordend’ zou moeten worden. Een reis naar een land ver van het onze, met andere regels, systemen en oplossingen voor kansengelijkheid, meer inclusie etc. kan ons de inzichten opleveren die we goed kunnen gebruiken in onze zoektocht. Het is dan ook mijn wens om samen met onze Keniaanse collega’s ervaringen te delen, samen te ontdekken hoe we het onderwijs naar een hoger niveau kunnen tillen en onderzoeken hoe we kinderen kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling en hoe we dit toekomstbestendig kunnen organiseren.

Teachers 4 Teachers
De organisatie Teachers4Teachers organiseert deze 12-daagse reis met als doel de onderwijsontwikkeling in Kenia te bevorderen. Of te wel: beter onderwijs voor de Keniaanse kinderen. We gaan dus geen waterputten bouwen of schriften brengen. We zullen workshops geven aan onze Keniaanse collega’s en scholen bezoeken.

Vrijwillig
Nu is deze brief niet alleen bedoeld om jullie te informeren. Ik doe ook graag een beroep op jullie. T4T heeft geld nodig om hun vrijwilligerswerk te kunnen doen. Zo financieren ze in Kenia trainingen van Keniaanse docenten van de Early Childhood Development-opleidingen, hebben ze een intensief trainingsprogramma voor de Zone Education Officers en organiseren ze voor ouders van de leerlingen ‘Adult Classes’. Verder proberen ze de kosten zo laag mogelijk te houden door samen te werken met Nederlandse trainers en coaches op basis van vrijwilligheid. Het bestuur bestaat ook uit onbetaalde vrijwilligers. Om dit te steunen organiseer ik een sponsorloop. Wil je meer weten over Teachers4Teachers? Kijk dan eens op hun website: www.teachers4teachers.nl.

3 februari: sponsorloop
Iedere deelnemer van de studiereis neemt een bedrag van minimaal €500,- mee. En om het bedrag van €500,- bij elkaar te krijgen, organiseren we op vrijdag 3 februari om 13.30 een sponsorloop. En niet zomaar een loop! Omdat we ‘onderwijs’ willen halen en brengen zullen we ook lópen voor ‘onderwijs’. En hoe gaan we dat doen? Alle kinderen, jullie dus, lopen 20 minuten lang (rondes van 500m) door de wijk achter de school. Voor elke ronde kunnen jullie van iemand (een sponsor) een bedrag vragen. Hoe meer mensen jou sponsoren hoe meer geld je ophaalt. Maar… Je mag het jezelf nog een beetje lastiger maken (en dan natuurlijk meer geld vragen!), wanneer je op je rug een stevige rugtas draagt met kilo’s boeken erin. ‘Boeken voor onderwijs!’ Om jullie een beetje op weg te helpen met het ophalen van een zo hoog mogelijk bedrag, hebben we de volgende formule bedacht:
bedrag per kilo boeken x aantal gelopen rondes. Bijvoorbeeld: één van je sponsors zegt: ik geef je 2 euro per kilo boeken. Als jij dan twee kilo boeken in je rugtas stopt en vervolgens 4 rondes loopt heb jij van die sponsor (2x4 = 8) €8,- opgehaald. Stel, je vindt 5 sponsors, die allemaal €8,- sponsoren, dan heb je al (5x8=40) €40,- opgehaald. En dat is natuurlijk al hartstikke veel! Sponsoren kunnen er ook voor kiezen om één vast bedrag te sponsoren. “Het maakt niet uit hoeveel rondes of hoeveel kilo, ik geef jou €2,-“. Dan heeft dus het aantal kilo’s, of gelopen rondes, geen invloed op de sponsoring.

Het sponsorformulier en stempelkaart
Op de volgende bladzijde vinden jullie het sponsorformulier. Probeer vóór 2 februari zo veel mogelijk sponsoren te vinden. Neem je formulier dan donderdag 2 februari mee naar school. Je sponsorformulier is tevens je stempelkaart! Na de sponsorloop op vrijdag zie je dus precies hoeveel rondes je gelopen hebt. Je krijgt vervolgens je formulier weer mee naar huis om het geld bij je sponsoren op te gaan halen. Tot vrijdag 10 februari heb je dan de tijd om het geld bij mij in te leveren. Natuurlijk is het leuk wanneer jullie langs de route worden aangemoedigd. Dus nodig al je vrienden en familie uit om je toe te komen juichen!

Als jullie nog vragen hebben kunnen jullie altijd bij mij terecht. Een mailtje sturen mag ook: floortje.kerkhoven@blosse.nl.

Ik heb er al veel zin in, ik hoop jullie ook!

Vriendelijke groetjes,

(juf) Floortje

Logo T4T Logo T4T