Koken met groep 5-6

16-12-2022

Als afsluiting van ons thema over gezonde voeding mochten we onder leiding van ouders in groepjes allemaal gerechten maken. Dinsdag kwam de vader van Annelou en ging met een groepje kinderen een heerlijke pasta maken. De kinderen waren de chefs en hebben al het eten gesneden, gekookt en klaargemaakt. Daarna was het tijd om in de klas te tafels te dekken met borden en bestek. De kinderen mochten een voor een langskomen om wat eten opgeschept te krijgen. Eerst een schep pasta, vervolgens een schep saus en als afsluiter wat kaas eroverheen. Toen was het tijd om te proeven. De pasta was zeer goed gelukt. En ja daarna hoort de afwas er ook nog bij. Alle gebruikte spullen de vaatwasser in, de tafels afruimen en later de vaatwasser weer uitruimen.

Donderdag ging de moeder van Hugo M met een groepje koken. Zij hadden heerlijke spaghetti bolognese gemaakt. Ook hier werd heerlijk van gegeten in de klas.

Vrijdag kwam de vader van Jolien om met een groepje een smoothie te maken. De kinderen konden kiezen uit een aardbei-, bosvruchtenmix-, ananas- of fruitmix-smoothie.

Ook kwam de vader van Sevijn. Dit groepje maakte loempia’s en noodles. Ook hier werd heerlijk van gesmuld!

Wij willen alle ouders die met de kinderen hebben gekookt ontzettend bedanken voor hun tijd en inzet! De kinderen vonden het super om te doen.