Gezondheidsonderzoek GGD op school

Alle kinderen in Nederland worden tot hun 18e jaar regelmatig uitgenodigd voor preventieve gezondheidsonderzoeken. Deze onderzoeken vinden plaats op school.

Dit jaar zijn de kinderen uit het geboortejaar 2017 (ogentest, gehoortest en groei met kleren aan zonder schoenen) en 2012 (controle groei met kleren aan zonder schoenen en evt. ogentest indien aangegeven op vragenlijst) aan de beurt voor een gezondheidsonderzoek. Voorafgaand aan het onderzoek ontvangt u een brief met informatie hierover en een vragenlijst. Het is belangrijk dat u de vragenlijst invult en binnen 1 week na ontvangst inlevert bij de leerkracht.

Het kan zijn dat u als ouder/verzorger van een kind geboren in 2017 geen brief heeft ontvangen, dit kan komen doordat de doktersassistente dat jaarcohort in 2 delen ziet.
Bij het onderzoek van de doktersassistente hoeft u als ouder/verzorger niet aanwezig te zijn. De resultaten van het onderzoek ontvangt u per antwoordbrief.

 

Heeft u vragen over het onderzoek of heeft u bezwaar tegen het onderzoek kunt u contact opnemen met de GGD via 088-0100550 of via ondersteuningjgz@ggdhn.nl

hospital-g42e1a0b17_640 hospital-g42e1a0b17_640