Groep 7/8

Week van 15 t/m 19 maart

Deze week zijn we begonnen met nieuwe, gedifferentieerde weektaken, nog meer op maat, waarbij de kinderen nog meer oefenen met het plannen van hun werk.

Met rekenen zijn we bezig met het domein getalbegrip. We zien de kwartjes vallen bij de kinderen. 

Ook mochten we deze week weer lekker in de gymzaal gymen. We hebben geoefend met touwklimmen en hurksprongen. 

Woensdag moesten de kinderen plotseling zelfstandig thuiswerken, omdat juf Brigitte ziek was geworden. En gelukkig was ze er die dag erna alweer. 

Met ons thema hebben we de afgelopen 2 weken meerdere startactiviteiten gedaan. De kinderen zijn nieuwsgierig en hebben veel vragen op onze themamuur gehangen. We zijn nu met elkaar aan het brainstormen wat we willen worden. De volgende fase wordt onderzoek doen. 

Vandaag hebben we op de mondharmonica de 9e symfonie van Beethoven gespeeld en dat ging al best goed! Ook mocht iedereen verzoeknummers indienen die we in de komende weken zelf gaan proberen te spelen op de muziekinstrumenten. Dit alvast ter voorbereiding op de musical.

19 mei praktijkexamen groep 8

De kinderen van groep 8 hebben vorig jaar schriftelijk verkeersexamen gedaan. Dit jaar is het praktisch fietsexamen voor deze kinderen op woensdag 19 mei. Alle kinderen van groep 8 moeten dan op een goedgekeurde fiets naar school komen. We zoeken nog een ouder die die dag mee kan fietsen. De fietsen worden al eerder gekeurd op school. Wanneer dat precies is, krijgen we nog te horen.

Ook wordt op de site van VVN een app aangeraden om hiermee te oefenen voor het praktijkexamen (ook voor ouders en kinderen om samen te oefenen):

https://examen.vvn.nl/examen-app

De kinderen van groep 7 krijgen volgend jaar zowel praktijk- als theorie-examen.

Screenshot_20210319-164659_Gallery Screenshot_20210319-164659_Gallery