Groep 7/8

De eerste week van 2021

Om te beginnen wil ik iedereen nog de allerbeste wensen wensen voor het nieuwe jaar! Misschien betekent dat wel dat we er in iedere situatie die voorbij komt in 2021, het beste van maken. Dat is alles wat we zelf in de hand hebben. 

En het mooie is dat jullie kinderen daar echt expert in zijn! Zoals ze deze week met afstandsonderwijs zijn omgegaan, dat toont veerkracht, flexibiliteit, positiviteit, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Ze maken er het beste van, ook al vindt niet iedereen het leuk. 

En de uitdagingen die we tegenkomen, omdat er iets niet werkt zoals we willen, laten ons oefenen met geduld, vindingrijkheid, oplossingsvermogen en elkaar helpen. Lukt het niet op de ene manier, dan zoeken we gewoon met elkaar een andere manier! 

Ik vond zelf dat het echt al veel beter ging dan in de vorige lockdown. Zoveel hebben we al met elkaar geleerd!

We zijn gisteren gestart met het nieuwe thema: ’Weer & Klimaat’. We gaan de komende periode veel lezen en onderzoek doen naar het weer en klimaat. 

Het kan zijn dat de kinderen proefjes moeten doen met materialen die jullie niet in huis hebben. Door niet meteen oplossingen aan te dragen, leren ze hier zelf op zoek te gaan naar oplossingen.

Mocht je thuis ergens tegenaan lopen, blijf er niet te lang mee lopen, maar stuur ons een mailtje, dan kunnen we het snel oplossen met elkaar. 

 

Heel veel succes met alle uitdagingen en geniet zoveel mogelijk van jullie heerlijke kinderen! 

95f801b31b42dc19282db9de7a4e0dc7 95f801b31b42dc19282db9de7a4e0dc7