Groep 7/8

Een nieuw thema

We zijn deze week begonnen met een nieuw thema: ’Wereldwijd geloven’. In eerste instantie waren de kinderen niet heel erg enthousiast over het onderwerp. Maar toen we gisteren na een voorleesverhaal en een schrijfopdracht met elkaar een woordveld aan het maken waren om de voorkennis op te halen, wilden de kinderen niet stoppen om half 3. Ze waren er zelf verbaasd over dat ze met elkaar al zoveel wisten. Ook zijn er al mooie en interessante vragen ontstaan, waar de kinderen nieuwsgierig naar zijn. 

Met spelling oefenen we met woorden met een x, q of ch. En leren we wanneer we woorden met een hoofdletter schrijven. Ook blijven we iedere dag oefenen met werkwoorden te gebruiken in de tegenwoordige tijd, verleden tijd en als voltooid deelwoord. 

Met rekenen leren we breuken gelijknamig te maken, zodat je ze kunt optellen en aftrekken. Kinderen die al verder zijn, werken zelfstandig aan hun checks, om te zien wat ze al beheersen en waarin ze nog instructie nodig hebben.

Met muziek mogen iedere dag 4 kinderen Sint Maartenliedjes spelen op een muziekinstrument voor de peuters/kleuters. Prachtig om te zien hoe trots ze daarna de klas weer in komen.

 

Fijn weekend! 

 

20201105_152935 20201105_152935