Project ‘PatchworkForPeace’

Een oud-klasgenoot van de kunstacademie, Harm Jan, heeft voor 5 mei 2020 een project opgezet, dat gaat over vrijheid en de herinnering aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in 1945. 
 
Hierbij nodigt hij jong én oud uit een lapje stof kunstzinnig bekleden.  
 
Deze lapjes stof kunnen daarna naar hem opgestuurd worden en worden vervolgens allemaal aan elkaar genaaid tot een grote deken met allemaal lapjes (dat heet “patchwork”). Dit wordt dan uiteindelijk geëxposeerd. (Dit jaar, wegens de coronakwestie, niet op 5 mei maar op een ander moment.) 
 
Vind je het leuk om mee te doen?
Hieronder vind je de opdracht. 
 
De opdracht in zijn geheel
 
- Teken op een doek (kaasdoek, een oud t-shirt, een oud kussensloop, laken etc.)  een A4 formaat af met aan alle randen 3-4 cm extra. Dat laatste is belangrijk, omdat je lapje stof zo aan de andere lapjes genaaid kan worden. 
 
- Versier dit doek kunstzinnig op jouw manier, met de vraag in gedachten: “Wat betekent vrijheid voor mij?” 
 
Je mag zelf weten of je het wilt doen in relatie tot 5 mei en de herinnering aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in 1945, of vrijheid als ruimer thema, of iets dat daar volgens jou mee verbonden is! 
 
- Je mag ALLES doen, wat je leuk vindt à schilderen, borduren, stof erop naaien, met stiften kleuren, kraaltjes erop maken…Voel je vrij een mooie creatie te maken 
 
- Daarna kun je je lapje stof – voor 5 mei 2020 – per post opsturen naar: 
 
Harm Jan Dunnink

Zuideindigerweg 2

7954 GE Rouveen 
 
 Tip: Kijk op #patchworkforpeace op Instagram. Zie ook de afbeelding hierboven, voor een indruk ervan en eventuele inspiratie. 
 
Veel plezier! Groetjes, Miriam 

patchworkforpeace patchworkforpeace