schoolreisje van groep 1/2 naar de boerderij

ingevoerd op 01-04-2016

Vandaag brachten wij een bezoek aan een boerderij in Akersloot. Met heerlijk lenteweer vertrokken wij in auto’s naar de Verlengde Roemersdijk. Daar hing de vlag uit en stond op het schoolbord te lezen: welkom Paulusschool!

De boerin leidde ons rond door de stal en vertelde over van alles. Over de melkrobot, vitamines in de melk voor de kalfjes en hoeveel liter melk er in de tankwagen kon. Het was heel interessant. Toeval was dat in de stal een koe een kalfje kreeg. Eerst waren er alleen pootjes te zien, maar al snel werden we geroepen dat het kalfje geboren was. De moeder was het aan het schoon likken. Wat bijzonder! Het kalfje kreeg de naam Paulus. Hoe toepasselijk.

Na de rondleiding kregen we limonade met een cakeje. Toen begon er een spelletjesronde. De kleuters mochten klompen vangen, koe melken, de stormbaan oprennen, hoefijzer werpen, skelter race houden en een rondje op een paard rijden. Enig! Ook mochten alle kinderen achter het stuur van de tractor zitten. Tenslotte gingen we boter maken. Met limonade en een zakje chips even uitrusten van onze drukke ochtend. We sloten de dag af met kippen voeren en eieren rapen.

Wat hebben we genoten! Hierboven een paar foto’s van onze schoolreis. Meer foto’s volgen binnenkort.

boter schudden boter schudden
de boerin vertelt de boerin vertelt
de stier de stier
geboorte kalfje geboorte kalfje
welkom paulusschool welkom paulusschool
klompen vangen klompen vangen
boter schudden2 boter schudden2
koe melken koe melken